Biomimicry gebouw

Deze periode hebben we ons eerste project gemaakt. Ik zat in een groepje met mijn beste vriendin en 2 jongens die best aardig waren. Onze opdracht was om een gebouw te ontwerpen dat biomimicry bevatte. Biomimicry wil zeggen dat je iets inspireerd op de natuur maar, het mag niet 1 op 1 zijn. dus niet precies het zelfde. Onze opdrachtgever was Artis en we zijn ook nog naar Artis geweest voor een lesje over biomimicry. 

Tijdens het voor onderzoek ging het heel goed. Iedereen deed wat hij moest doen. Tijdens het vooronderzoek gingen we ons verdiepen in biomimicry gebouwen die al bestaan. Het samenwerken ging tijdens het vooronderzoek goed. 

Daarna moesten we zelf iedeeën bedenken. Ik had eerst een soort boombioscoop bedacht waar je beneden in de stam popcorn en drinken kon halen. dan ging je met liften omhoog naar de bioscoopzalen die er van buiten uit zagen als bijenkorven. De bovenste bladeren van de boom waren zonnepanelen en de onderste accu's. Zodat de stroom de opgewekt was ook opgeslagen kon worden voor in de avond. 

De jongens vonden het niet een goed idee en dus hebben we besloten om wel iets te doen met de bijenkoven namelijk, een flat met kamer in de vorm van honing raten. Dit is handig omdat het ruimte bespaart want, ten eerste de honingraten passen perfect in elkaar. Ten tweede hoef je de platte muur niet meer te gebruiken voor het beeldscherm voor communicatie want, dat kun je ophangen aan de schuine muur boven de rechte muur zodat je lekker achter in je bureaustoel kan leunen. Verder kun je nog een kastje aan de rechte muur hangen en je bureau in het midden. En dat heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt. Je hebt een lift die niet alleen omhoog kan maar. ook naar de zijkanten waardoor je naar je kantoortje gebracht kan worden. De kant van het kantoortje dat aan de buitenkant zit in helemaal van glas. Je hebt ook vergaderruimtes die zijn wat langgerekter en hebben een grote tafel met stoelen er omheen. Op het dak van het gebouw worden groentes en vruchten verbouwd en die kunnen dan gegeten worden door de mensen die er werken. helemaal beneden in het gebouw is een grote hal waar de receptie is. 

Tijdens het samenwerken van het bouwen ging het ook goed. We hadden de taken goed verdeeld en iedereen deed ongeveer even veel. Tom heeft alleen wel een keer in zijn vinger gesneden en ik kreeg druppeltjes bloed op mijn hoofd.