Zerofootprint legerbasiskamp

Tijdens deze perode hebben we meegedaan aan de eureka cup. Dat is een landelijke technasium wedstrijd waar onze school aan meedeed. Je kon vanuit school geselecteerd worden. Wij waren niet geselecteerd. We moesten een basiskamp bouwen dat zero footprint is. Dat houd in dat als de militairen weg zijn het basiskamp geen afal achterlaat. Je kon ook gebouwen laten staan maar, die moesten dan wel een 2e bestemming hebben.

De opdracht geven was het ministerie van defentie. Zij hadden ons dus de opdracht gegeven om een leger basis kamp zero footprint te maken. Het ministerie van defentie  is de orginisatie achet het leger van nederland.

Ik zat met 2 jongens in een groepje en zij waren aan het begin waren zij niet heel serieus bezig. Dat was vooral tijdens het vooronderzoek want, als ze iets niet konden vinden gingen ze gewoon spelletjes spelen en niet nog doorzoeken. Daardoor had ik een stuk meer gedaan. Na het vooRonderzoek ging het wel een stuk beter want de jongens gingen ons idee bouwen in minecraft en dat vonden ze leuk. Dus toen hebben ze een stuk beter gewerkt. Ik ging toen in de tussen tijd een manquette bouwen en een bouwtekening maken die de jongens konden nabouwen in minecraft. Toen dat klaar was zijn we aan de poster begonnen. Daar had ik ook iets meer aan gedaan omdat, liam afgelijd was en ik alles netjes op de poster heb geschreven.

We hadden bedacht dat we de bungelo's wouden laten staan voor mensen die in de oorlog hun huis kwijt zijn geraakt. Die konden dan daar worden opgevangen. Ook laten we het ziekenhuis staan omdat, de vredes misies vaak in ontwikkelings landen zijn en daar kunnen ze wel ziekenhuizen gebruiken en de grote huizen waar eerst in gekookt en vergaderd werd blijven staan voor mensen die opgevangen worden. Daar kunnen  ze dan koken en het als een soort clubhuis gebruiken waar ze gezellig spelletjes kunnen spelen. We hebben ook containers die worden weer meegenomen op de volgende missie, net als de schiettent dat is letterlijk een tent en die kun je dus weer makelijk meenemen. Er is ook versteviging aan de zijkanten van de tent die kun je opklappen en dan kun je dat dus ook makelijk meenemen. De bewaakings toren wordt omgeboudt tot en kerkklok zodat de mensen die opgevangen worden altijd weten hoe laat het is.

En dat was het al voor de 2e periode ik hoop dat jullie hier iets aan gehad hebben.